|

آچار فرانسه و آچار کلاغی به چه کاری می‌آیند؟

آچار فرانسه معمول‌ترین نوع آچار‌های تنظیم شونده است. از نوع آچار‌های تخت است که دهانه آن توسط یک پیچ تنظیم روی دسته، کوچک و بزرگ میشود. این آچار بر خلاف اسمی که در ایران به آن معروف شده اولین بار توسط یک انگلیسی در سال ۱۸۴۲ ساخته شد و طی سال‌های بعد توسط افراد مختلف تکمیل شد و بهبود یافت تا سال ۱۸۹۱ که یک سوئدی آن را به شکل فعلی آن ساخت.

از آنجا که مهره‌ها با توجه به کارکردشان در اندازه‌های مختلفی ساخته می‌شوند، لازم است تا برای هر مهره، آچار مناسب نیز وجود داشته باشد. همین مسئله باعث می‌شود افرادی که با پیچ و مهره‌ها سر و کار دارند همیشه مجبور باشند مجموعه‌ی حجیم و سنگینی از انواع آچار‌ها را با خود حمل کنند. برای رفع این مشکل آچار‌هایی طراحی شدند که نوک آن‌ها قابل تنظیم هستند و فقط با تنظیم اندازه سری آن‌ها می‌توان طیف وسیعی از اندازه‌های مختلف پیچ و مهره را باز و بسته کرد. آچار فرانسه جزء مهم ترین نوع از آچار‌های تنظیم شونده به شمار می‌آید.

زبانه متحرک  آچار فرانسه نسبت به زبانه ثابت آن مقاومت بیشتری در برابر فشار دارد، به همین خاطر نوک اغلب آچار‌ها حدودا ۱۵ درجه به سمت قسمت متحرک زاویه دارد که باعث کمتر شدن فشار وارده به قسمت متحرک می‌شود. به علاوه این زاویه باعث می‌شود تا آچار در هر فضایی بتواند در دو حالت مختلف روی پیچ قرار بگیرد. از آنجا که آچار فرانسه دقیقا مناسب برای هیچ سایز خاصی از پیچ طراحی نشده، ممکن است روی پیچ‌های مختلف به شکل کاملا مناسبی چفت نشود و باعث خورده شدن پیچ و مهره‌ها و به خصوص سری پیچ‌های نرم بشود.

به طور معمول جنس آچار فرانسه از فولاد کروم وانادیوم است اما مدل هایی از جنس تیتانیوم که هم سبک تر و هم مقاوم تر است نیز وجود دارد.

با وجود اینکه این آچار‌ها تنظیم شونده هستند اما دهانه آن‌ها تا حد معینی باز و بسته میشود و به همین هم دلیل آچار فرانسه در سایز بندی‌های مختلف تولید میشود.

آچار کلاغی

آچار کلاغی یا انبر کلاغی نوعی انبر است که از دو آروراره تشکیل شده. بر خلاف انبر‌های دیگر یکی از آرواره‌ها میتواند در طول دسته نسبت به دیگری حرکت کند و به این ترتیب آرواره‌ها که با دسته یک زاویه ۴۵ تا ۶۰ درجه می‌سازند، مجموعه‌ای از سایز‌های مختلف برای دهانه انبر به وجود می آورند بدون اینکه لازم باشد دسته انبر باز یا بسته شود. این انبر برای اولین بار در سال ۱۹۳۴ ساخته شد. از این وسیله برای باز و بسته کردن لوله‌ها و همچنین پیچ و مهره‌ها و نگه داشتن و سفت کردن وسایل و اشیائی با شکل‌های غیر معمول استفاده می‌شود.

 

مطالب مرتبط:

انواع آچار کدام اند و کاربرد هر کدام چیست؟

انواع انبر قفلی کدام اند و هر کدام چه کاربردی دارند؟

 

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.