|

انواع پتک کدام اند؟

پتک نوعی چکش است که سر آن صاف است و بزرگ‌تر از چکشهای معمولی است. دسته پتک بلندتر از چکش است و به علاوه از آن جا که وزن سر آن هم سنگین‌تر است، نیروی بسیار بیشتری را نسبت به چکش به سطح مورد نظر وارد میکند. سر پتک نوک تیز نیست و صاف است؛ به همین دلیل ضربه وارده را به سطح بزرگی وارد میکند.

البته پتک‌هایی که برای شکستن سنگ ساخته میشوند یک سر نوک تیز دارند.

پتک سنگ شکن

دسته پتک را  از جنس چوب یا فیبرگلاس میسازند که دسته‌های فایبرگلاس از چوب ماندگار‌ترند اما چوب بهتر ضربه را جذب میکند و کمتر باعث خستگی عضلات میشود.

سری این وسیله معمولا در وزن‌های بین ۱ تا ۱۰ کیلوگرم تولید میشود که هر فرد با توجه به نیاز خود، بتواند محصول مورد نظرش را انتخاب کند. معمولا هر چه وزن سر پتک بیشتر باشد طول دسته را هم بلند‌تر در نظر میگیرند تا راحت‌تر بشود آن را بلند کرد.

کاربرد اصلی این وسیله برای تخریب است. از آن برای خراب کردن دیوار استفاده میشود به علاوه در معدن برای شکستن سنگ‌ها هم کاربرد دارد. برای کوبیدن چیزی داخل خاک، برای جدا کردن دو قطعه که به هم گیر کرده اند و باید به وسیله ضربه از هم جدا بشوند و در آهنگری برای شکل دادن فلزات از این ابزار استفاده میشود. برای تخریب دیوار‌های آجری و تخریب سطوح بتونی چه در دیوار و چه در کف از این وسیله استفاده میکنند. اگرچه کار بسیار دشواری است اما پتک و کلنگ تنها وسیله‌هایی هستند که میتوان با آن‌ها بدون ابزار‌های گران قیمت که با نیروی موتور کار میکنند، کار تخریب بتن را انجام داد. همچنین اگر لازم باشد تا میخ یا وسیله نوک تیز دیگری را داخل بتن فرو کنیم باید از پتک استفاده کرد.

برای کوبیدن روی چوب و پلاستیک و هر ماده شکننده دیگر، اگر از پتک‌های با سر فلزی کنیم باعث خرد شدن آن‌ها میشود. برای چنین کاری مدل‌هایی که سری از جنس چوب دارند یا روی سری فلزی با روکش لاستیکی پوشانده شده به کار میرود.

مدل‌هایی از پتک هم وجود دارند که دسته کوتاهی دارند. معمولا سبک‌تر هستند و برای تخریب سطوح کوچک و کوبیدن روی قلم بنایی استفاده میشوند. برای وارد کردن ضربه به وسیله پتک باید از هر دو دست استفاده کرد اما برای کار کردن با پتک‌های کوتاه آن‌ها را با یک دست نگه میدارند.

مطالب مرتبط: 

انواع چکش کدام اند؟

انواع کلنگ کدام اند؟

چگونه انواع تبر را بشناسیم؟ هر تبر برای چه کاری ساخته شده؟

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. بازتاب: جزوه درس کارگاه ریخته گری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.