انواع انبر پرچ کدام اند؟
انبر پرچ وسیلهای است که برای متصل کردن دو قطعه به وسیله میخ پرچ، به یکدیگر استفاده میشود. سر میخ پرچ داخل محل اتصال وارد میشود و انتهای میخ داخل دهانه انبر قرار میگیرد (محل اتصال باید از قبل سوراخ شده باشد)، با فشار دادن دسته انبر ته میخ که داخل انبر قرار گرفته بود به سمت داخل انبر کشیده میشود، به همین خاطر سر دیگر میخ جمع میشود، و دو قطعه را تا جایی که امکان داشته باشد به هم میچسباند. روی میخ پرچ یک نقطه ضعیف وجود دارد دارد، وقتی که دو قطعه به هم متصل شدند میخ از این ناحیه میشکند و انتهای آن که داخل انبر قرار گرفته بود جدا میشود.
پرچ کاری برای اتصال قطعات فلزی با حتی پلاستیکی به یکدیگر است. انواع دیگری هم از پرچ و پرچ کاری وجود دارند، مثل پرچ کاری با چکش اما در این نوشته موضوع ما میخ پرچ و انبر پرچ هستند. از میخ پرچ و انبر آن برای اتصال دو صفحه نازک استفاده میشود. همچنین برای فضاهایی که به پشت آنها دسترسی نداریم اتصال با پرچ بهترین گزینه است. سرعت کار با میخ پرچ بسیار بالاتر از انواع اتصالات دیگر است. البته این نکته را باید در نظر داشت که باز کردن میخ پرچ به راحتی بستن آن نیست و برای این کار باید آن میخ را به نحوی از بین برد. این کار معمولا با دریل زدن روی میخ یا کندن سری میخ انجام میشود.
میخهای مختلفی با جنسها و اندازههای مختلفی وجود دارند که هر کدام کاربرد خودشان را دارند. برای میخ پرچهای با قطرهای مختلف، روی دسته انبر معمولا چند سری مختلف قرار میدهند که با سری نصب شده روی انبر تعویض میشود. فقط کافی است با یک آچار که معمولا روی خود انبر موجود است سری مورد نظر و سری در حال استفاده را باز کرده و جا به جا کنیم. برخی مدلهای انبر پرچ، سری تنظیم شونده دارند و با چرخاندن قسمت سری، آن را تنظیم میکنند.
انبر پرچ در مدلهای مختلفی تولید میشود.
انبر پرچ ساده
مدل معمول انبر پرچ که با یک دست با آن کار میکنند.
بعضی مدلهای این انبر سریهای بلندتری دارند که برای کار کردن در فضاهای باریک و بلند که انبرهای معمولی وارد نمیشوند مناسب است.
مدل دسته بلند یا دو دسته انبر پرچ
برای نصب پرچهای بزرگتر و قویتر که احتیاج به نیروی بیشتری دارد استفاده میشود. کاربرد دیگر آن جاهایی است که انبر معمولی به آن نمیرسد، ولی این وسیله به خاطر طول بلندش دسترسی را امکان پذیر میکند. برای کار با این ابزار باید با هر دو دست آن را نگه داشت که همین مسئله کمک میکند نیروی بیشتری به میخ وارد بشود.
انبر پرچ آکاردئونی
به جای دو دسته، یک دسته آکاردئونی دارد که طول آن تغییر میکند و باز و بسته میشود. برای پرچ زدن با آن باید ابتدا دسته را تا جایی که ممکن است باز کرد و انتهای میخ را داخل سری انبر قرار داد. سپس برای زدن میخ پرچ باید دسته آکاردئونی را بست. اگر با یک بار بستن دسته، میخ وصل نشد، و انتهای آن بیرون نیامد باید مجدد دسته را باز کرد و دوباره فشار داد تا بسته بشود.
مطالب مرتبط:
عالی